VoxB

Sidst opdateret: 26.2.2014

VoxB-servicen har til formål at opsamle brugerskabte data som anmeldelser, ratings og tags i en central base.Servicen er udviklet i et samarbejde mellem Herning biblioteker, Københavns Kommunes Biblioteker, Århus Kommunes Biblioteker, Statsbiblioteket og DBC.
Servicen er udviklet med støtte fra Styrelsen for Bibliotek og Medier.

2 muligheder for at bruge VoxB

Der er to måder at implementere VoxB:

Simpel integration

Den simple integration, hvor man linker til en portalløsning på Statsbiblioteket. Se demo: http://webservice.statsbiblioteket.dk/bsdportal/login.jsp
Visning af anmeldelser håndteres via et simpelt JavaScript inkluderet på postvisningssiden Brugeren sendes over på den fælles inddateringsportal, når anmeldelser skal oprettes, rettes eller slettes. Demo - klik på "Tilføj/ret anmeldelse" linket i ovenstående demo. Brugerlogin til inddateringsportalen anvender DBC's infrastruktur og konfigureres via VIP-basen.
Tilmelding: Udfyld formular på DBC's kundeservice

Direkte integration

Webservicen integreres direkte i grænsefladen.
Udfyld følgende i VIP:

  • Marker i VIPs pkt. H (Elektroniske ressourcer), 3 (Andre), ud for voxb og vælg lånertjekmetode. Alle lånertjekmetoder kan bruges.
  • Udfyld kontaktinformationer i VIPs pkt. K (VoxB)

Tilmeld jer herefter på DBC's kundeservice. Oplys i formularen jeres ip-nummer og at man ønsker direkte integration.

Se mere om webservicen her: https://voxb.addi.dk/1.2
Dokumentation: http://opensource.dbc.dk/services/voxb
Kildekoden kan findes på http://oss.dbc.dk/websvn/listing.php?repname=Web+Services

Samtykketekst

Brugere der afleverer brugerskabte data skal acceptere at data bruges. Vi foreslår denne tekst:
"Jeg accepterer, at mine tekster/data kan anvendes af bibliotekerne i lokale og nationale systemer og hos bibliotekernes samarbejdspartnere uden begrænsninger. Mine tekster/data er - efter min overbevisning - saglige og indeholder ikke injurier eller anstødelige ytringer. Bibliotekerne må ikke ændre indholdet, men jeg accepterer, at bibliotekerne kan slette tekster/data, hvis disse strider imod den til enhver tid gældende lovgivning, forekommer anstødeligt, har karakter af reklame eller ikke forholder sig til det materiale, de er knyttet til."

Nærmere oplysninger

Kontakt DBC's kundeservice